Implantologija Beška

Implantologija Beška
stomatoloska-ordinacija-prodent-implantologija

Stomatološka ordinacija Prodent

Beška, Jog Bogdana 50 022 571438 | 066 9745000 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA PRODENT Grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata.
Zubni implant je najbolja i najsigurnija zamena za zube koji nedostaju.
Predstavlja relativno mladu oblast u stomatologiji, ali zasigurno je oblast koja se munjevito razvija, koja pacijentima nudi nadoknadu jednog ili više zuba, koji bi ranije bili osuđeni na nošenje proteza ili brušenje zdravih zuba u cilju izrade mosta.
Urgradnjom impantata budite sigurni, da ste obezbedilii sebi veoma kvalitetno rešenje, koje se može uporediti sa ponovnim nicanjem zuba.
Osnovni preduslov za ugradnju implanta je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti na mestu planirane ugradnje.
Ukoliko se pregledom i analizom rengen snimaka ustanove nepovoljne dimenzije kosti, primenjuju se tehnike nadoknade (augmentacije) kosti savremenim biomaterijalima, nakon čega sledi postavljanje implanta.
U principu, gotovo svakome je moguće ugraditi zubni implantat, nekih apsolutnih kontraindikacija nema, mada postoje određena stanja i oboljenja koja zahtevaju posebnu pažnju.
Idealni kandidat za ugradnju zubnog implanta je pacijent dobrog opšteg zdravstvenog stanja, sa dobrom oralnom higijenom i zdravom usnom dupljom.
LOKACIJE
Implantologija Srbija:
Implantologija Aleksinac
Implantologija Arilje
Implantologija Beška
Implantologija Bogatić
Implantologija Čačak
Implantologija Kragujevac
Implantologija Kraljevo
Implantologija Kruševac
Implantologija Lebane
Implantologija Loznica
Implantologija Niš
Implantologija Novi Pazar
Implantologija Novi Sad
Implantologija Palić
Implantologija Pančevo
Implantologija Petrovac na Mlavi
Implantologija Pirot
Implantologija Požega
Implantologija Prijepolje
Implantologija Ruma
Implantologija Šabac
Implantologija Smederevo
Implantologija Sokobanja
Implantologija Sombor
Implantologija Sremska Kamenica
Implantologija Stara Pazova
Implantologija Subotica
Implantologija Temerin
Implantologija Trstenik
Implantologija Užice
Implantologija Valjevo
Implantologija Vranjska Banja
Implantologija Vrbas
Implantologija Zaječar
Implantologija Zrenjanin
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top