Implantologija Pančevo

Implantologija Pančevo
stomatoloski-centar-dental-city-implantologija

Stomatološki centar Dental City

Pančevo, Milosa Obrenovica 17a/3 013 404300 | 063 3026269 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKI CENTAR DENTAL CITY Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontoze, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
stomatoloska-ordinacija-maja-ljiljana-implantologija

Stomatološka ordinacija Maja Ljiljana

Pančevo, Mihajla Pupina 55a 066 345225 | 065 2806198 | 063 391740 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MAJA LJILJANA Pružamo usluge fiksne i mobilne protetike, ortodoncije, oralne hirurgije i implantologije, konzervativne stomatologije, dečije stomatologije, parodontologije kao i estetske stomatologije. Pozovite nas i zakažite termin pregleda.
stomatoloska-ordinacija-dr-radobolja-implantologija

Stomatološka ordinacija dr Radobolja

Pančevo, Svetozara Miletića 93b 063 7443343
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR RADOBOLJA Dijapazon usluga u našoj ordinaciji je vrlo širok i obuhvata sve stomatološke intervencije i procedure: popravku, lečenje, vađenje zuba, prevenciju i lečenje parodontopatije, sve protetske radove, oralnu hirurgiju, ortopediju vilica, i poslednjih godina sve atraktivniju, estetsku stomatologiju.
stomatoloska-ordinacija-dr-taso-implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Taso

Pančevo, Kneza Mihajla Obrenovića 67/1 012 2511847 | 063 340092 | 060 5118472 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINAIJA DR TASO - obično i hirurško vađenje zuba - hiruško vadjenje impaktiranih zuba - implanti - apikotomija - nivelacija alveolarnog grebena - plastika sinusa
stomatoloska-ordinacija-sanident-dr-paripovic-implantologija

Stomatološka ordinacija Sanident - Dr Paripović

Pančevo, Nikole Tesle 5 013 344765
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA SANIDENT Implant je ubedljivo NAJBOLJE terapeutsko, medicinsko i estetsko rešenje usled gubitka zuba.
LOKACIJE
Implantologija Srbija:
Implantologija Aleksinac
Implantologija Arilje
Implantologija Beška
Implantologija Bogatić
Implantologija Čačak
Implantologija Kragujevac
Implantologija Kraljevo
Implantologija Kruševac
Implantologija Lebane
Implantologija Loznica
Implantologija Niš
Implantologija Novi Pazar
Implantologija Novi Sad
Implantologija Palić
Implantologija Pančevo
Implantologija Petrovac na Mlavi
Implantologija Pirot
Implantologija Požega
Implantologija Prijepolje
Implantologija Ruma
Implantologija Šabac
Implantologija Smederevo
Implantologija Sokobanja
Implantologija Sombor
Implantologija Sremska Kamenica
Implantologija Stara Pazova
Implantologija Subotica
Implantologija Temerin
Implantologija Trstenik
Implantologija Užice
Implantologija Valjevo
Implantologija Vranjska Banja
Implantologija Vrbas
Implantologija Zaječar
Implantologija Zrenjanin
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top